Alison Krauss


Hon är en mysig varelse indeed.

It's finally come
Is that sorry on your breath?
Where were you when I was sitting back here
Missing you to death?
It don't matter now.
How, I wanna know
Can you tell me plain and true?
How high will you fly
Without me there to be your sky?
Well, it don't matter now.


Nu sitter jag och väntar på att marie skall hämta upp mig :) Vi skall brumma iväg till Ica och testa ta kort med mitt nya objektiv, wiiie!
Vill även passa på att önska alla Gott Nytt År. Detta nyår skall firas i Sandras sällskap, som upplagt för glädje. Inte hjärtesorg! Shit, jag är en kvinna fylld med hat, beware!

gäsp i kvadrat


Sitter i min säng och lyssnar på Bruce Springsteen- oh Mary don´t you weep. Kom hem för en stund sen, var och förtärde vin med Marie och Ullrika på Prinsen. Like you gurls alot! Tidigare på dagen var jag i staden med Martin. Vi käkade på restaurang, drack kaffe och kollade på reavaror.
 
Ibland känner jag mig som ett plagg i en reakorg som bara borde bort, men ingen vill köpa det. Detta är temporärt, du är förändrad. Du är kär, i andra människor. Det är bra för dig men inte för mig. Jag tycker bara att motsägelsefullt får en helt ny innebörd och jag vill bara säga okej, det räcker nu. Jag mår bra nu, jag har ett liv utan det som var en utav de viktigaste faktorerna förr och det känns bra. Men det vore att delvis ljuga?

Att försöka och försöka och sluta! inte nu, inte imorgon. Det får vara nog någon gång och jag mår illa, mår bedrövad, mår åsidosatt. För var dag som går faller en pusselbit ned på bordet men än kan jag inte se vad motivet föreställer. Tick-tack-tick-tack!

Förresten så har jag tagit bort ett födelsemärke på armen, tre stygn. Deam!

kärnvapen-potential någon?


Är på gränsen att slå till någon, frustrationen är på max. Min bakdel väger cement och är lika stor som Brasilien så sannolikheten att jag kommer härifrån ikväll är lika med noll. Ingen i detta hem verkar äta samma föda som mig och ingen klär sig i lila för min skull.

Jag sitter här och läser igenom gamla "dagböcker" som jag har krystat ur mig. Det startade på en bitterfjortis nivå, övergick till galen, vidare till förbannad och ännu mera bitter, kär, ledsen, intellektuell och det hela mynnade ut i hur jag skriver just nu, vilket är? Eh, jag ska börja skriva barnböcker istället, fockin hell!

Kvällens låt: Stevie Nicks - edge of seventeen.

svarta naglar & ringar under ögonen.


Gårdagen blev lyckad! Vi önskade låtar och lät dansgolvet bli vårt (nästan iallfall). Imorse kunde jag dock inte förmå mig att gå upp klockan sju utan ställde om klockan till kvart över 9 istället. Sjukt onödig skoldag då jag endast hade en lektion, miljökunskap. Seg dag och seg hjärnsubstans! Min syster var i ungefär samma skick som moi och ni kan föreställa er hur vi, likt två vålnader, staplade fram genom Allum. Tungt och flammsigt. Men en julklapp till mor min blev det iallfall. Vi gav upp efter några timmar, brumade iväg hem där Emme målade mina naglar svarta. Emo-look indeed! Nu sitter jag i min ensamhet med en nästan urdrucken julmust till tröst. Besvärad över mitt stökiga rum och mina mörka ringar under ögonen. I detta läge är alkohol förtäring och en bekäm fotölj den bästa botningen på mitt apatiska humör. Vilket kvällen också bjuder på, thank gad for that! Hur ser helgen ut annars då? Imorgon blir det plugg, har nämligen ett astronomi prov på måndag vilket är den elakaste dagen att sätta ett prov på. På kvällen blir det eventuellt att vi rullar hattar hos Ingo och på söndag bjuds det på ännu mera plugg. Jag har räknat ut att det sex dagar kvar tills lov, halleluja moment! Nu har jag skrivkramp, heido.

solen i sinnet och halva inne.


Back on track! Och gud var skönt det var att komma tillbaka till skolan, man tröttnar något kopiöst av att endast sitta och göra ingenting. Men ikväll skall jag skaka rumpan med mina mates. Och kanske ser vi dig!
-När anländer Mr. Right?
-vadå Mr. Right? Jag trodde sporten låg i att hitta Mr. Uthärdlig!

image17

tidsfördriv.

 

Inatt vaknade jag till och skrev ned, som jag trodde var, ett potentiellt förödande bra avslut till min uppsats på en bit papper och småskrattade sedan förnöjt åt min egen förträfflighet innan jag återigen somnade. Idag, efter mycket analyserande, inser jag att det jag skrivit ner är fullkomligt banal, oanvändbar smörja. Det som jag halvt sovandes trodde var något genuint visar sig sedan vara mer på en trivial nivå. Ibland undrar jag vad det är för tossiga ideér som träder fram i sömnen. Alla osammanhängande meningar, alla befängda ordval. Vad döljer sig egentligen bakom i vårt undermedvetna?

Ytterligare än hemmadag men tack och lov för pappas box som onekligen bemästrar konsten att underhålla. Misstänker dock att jag är frisk nog att komma till skolan imorgon. Dessvärre är jag inte föreberedd för morgondagens miniprov i kemin, antar att jag får prata med Andreas innan och fråga om jag eventuellt får göra det lite senare. Hoppas allt löser sig. Hear ya!

 


got no real emotion.


Allt snack om att livet är kort och att man ska ta vara på dagen som det vore den sista, skitsnack! livet är relativt långt och om man gjort ett fel val får man leva med bördan i 50 år hädanefter. We all got ups and downs och vilken människa är det som fångar dagen eller carpe diem som man också uttrycker det? Vi lever i en liten bubbla, ett liv fullt med planering och oroan om vad ska hända inom de närmaste 10 åren. Seriöst, man vet nästan aldrig vilka strängar man ska spela på. Så istället för att chansa spelar man med säkra kort, allt för att undvika att få en joker. För ett felsteg kan medföra att hela ens värld rasar samman som kinesiska muren. Ens lilla värld måste jag betona! Om vi hade vetat att livet var kort hade vi tagit mer risker, inte levt ett liv i rutin och klaga på att man endast får tre dagar på sig att skriva en debattartikel. Ibland känns det som man tänker fyrkantigt, mycket snack men liten verkstad om inte annat! Sen måste jag tillägga att det finns så fruktansvärt många inskränkta och trångsynta människor som tror att världen står upp tack vare deras piedestal. Snälla, dra ut den ur röven så kanske all uppblåsthet rinner ur tillslut. Slopa eran osymatiska och jag-bryr-mig-inte-om-någon-annan-än-mig-själv attityd. what goes around comes around!

Jag vet inte riktigt vart jag vill komma med detta inlägg, förövrigt har jag nog ålderskris. Men nu måste jag cleana upp mitt rum för att sedan åka till stan & fika. Kan behövas, big up!



En stor applåd


Jag har inhandlat min första julklapp! Den blev till min far och innehåller en pyjamas, en t-shirt och ett par vantar. Allt går i marinblått vilket jag anser vara en färg som klär min fader ypperligt. Håller tummarna mot stjärnorna att han blir glad. Ett stort dilemma är vad jag skall köpa till min big sister, hon tenderar alltid att vara den svårtaste personen att köpa till. Mest för det känns som hon redan har allting, så antar att min kärlek får räcka... eller inte! (´cos we are living in a material world...) Nu när jag kom in på engelskan måste jag passa på att uttala mig om att jag fick VG på engelska B nationella, ett prov som förövrigt var väldigt svårt. Jag har utvecklat mig mycket inom denna kurs, måste bero på alla inmatade seinfeld uttryck.

Intervjun idag gick som på ett räls! Kom knappt ihåg vad han frågade eller vad jag svarade. Men en bild, förhoppningsvis snygg, blev tagen på mig och Therese iallafall. Nu sitter jag och funderar över vart denna veckan tog vägen!? Tiden går snabbt nu och jag vet knappt vilket datum det är längre. Jag tror Martin har rätt när han säger att jag är i min lilla egna värld ibland.

Imorgon skall jag till stan med Therese, kolla affärer plus att hon ska klippa sig klockan 15.00. På kvällen blir det Idol-final i Amandas och Therese sällskap, mysigt värre! På lördag är det öppet hus hos Felicia som fyller 18 år på måndag. Stor tjej som numera är utan räls, Grattis gånger två!

Nu börjar inlägget närma sig sitt slut och jag önskar er alla en riktigt god kväll. Ka-ching!



Otippat.


Therese ringde precis och meddelade att vi skall bli intervjuade angående Universeum/projektarbetet för GP(?) imorgon. Vilket jag inte hade någon aning om på grund av att Therese sa att vi skulle ställa upp utan min närvaro och tillåtelse. Så antar att jag får anstränga mig ytterst när det gäller looken så det inte blir en repris av förra intervjun som hamnade i GP ( "Jesus, för han har långt hår och skägg", citatet som alla nära och kära förmodligen väl kommer ihåg) Bilden att döma så såg jag ut som en tönt med slickat hår. Kommentaren att döma trodde alla mina kompisars föräldrar att jag var religös. Annars då? Ägnat mycket tid till att redigera bilder och söka efter en fotograf jag kan få inspiration av. Fann en man vid namn Anton Corbjn som tar svartvita bilder på kändisar. Inte för att jag precis skall ut och fotografera Bruce Springsteen eller Tom Jones, men att försöka få samma feeling gällande färg, ljus,motiv osv. Men nu måste jag seriöst sätta igång med mitt pluggande. Vill inte få allting över mig imorgon, då jag skall till stan med min kära storasyster. Over and out.



cliquot

image15

I'll sing of the walls of the well and the house at the top of the hill
I'll sing of the bottles of wine that we left on our old window sill
I'll sing of the years you will spend getting sadder and older
Oh love, and the cold, the oncoming cold

 

Klockan är sju. Jag har röda ögon, flottigt hår och darrande fingrar. Hög på adrenalin och halvflummig efter att ha bongat kaffe från klockan 12 i eftermiddags. Och när en paus från miljökunskapsarbetet är nödvändig är Cliqout med Beirut världens bästa avslappnings låt. Förresten tycker jag om att göra människor glada. Bekräftelseknarkare? Inombords, ja. Utanpå så vill jag bara väl. Att köpa sina vänner är ett underbart fördärv. eh, Glöm det sista... Au revoir fuckers!

 


Godkväll gott folk.

image13Jag har haft en sjukt bra helg! I lördags hämtade Marie upp mig och vi åkte hem till henne. Senare på kvällen gick vi ut med Bullen, Ullrika, och Angie. Trots min trötthet hade jag en trevlig kväll. I söndags träffade jag Sandra och det känns som det var en evighet sen vi sågs senast, vilket det nästintill var. Vi gick runt i julhysterin på jakt efter julklappar. Det slutade med att jag endast köpte saker till mig själv, det brukar väl alltid sluta så right? Och utan minsta förvåning köpte jag och Sandra likadana tröjor, vi kan väl dra slutsatsen att vi har snygg stil helt enkelt. Senare på kvällen mötte jag upp Martin, vi gick till café kosmos för uppdatering and so on. Efteråt blev kvällen fylld med kort i diverse olika områden i Gothenburg.

Utan all ångest som brukade rinna runt som en lavaström inuti mig känner jag nu ett välbefinnande. Något som under längre tid varit frånvarande. Det gäller bara att fånga upp alla små partiklar runt omkring sig och forma dem till något ståtligt.

Dagens låt: Montt Mardié - Set Sail Tomorrow.





cheers mates!


Något jag avskyr och nära nog hatar är när människors spontanitet är ett genomskinligt överdrag som bara är uppolerad lack ovanpå huden. För ingen vågar göra någonting när de står framför ett val. Att offra någonting har inte precis varit vår melodi och kanske var jag på väg att drunkna. Men jag tänkte bara på det livsviktiga; att överleva och struntade i allting annat vesäntligt. Det var det som gjorde att saker och ting inte blev lika vackra. Saker vi kanske borde skämmas över.

Idag har jag en livlig fantasi och har skrivit av mig totalt! Är upp i 5 sidor och texten ovanför är ett utdrag. Har även skrivit klart min debatt artikel och är riktigt stolt över mig själv! Det som är kvar innan lovet är då givetvis denna debatt artikel, redovisning samt inlämning i miljökunskapen, historia redovisning, kemi och astronomi prov. Nästan en dans på rosor om man bortser från astronomin. Ställer mig själv frågan varför jag valde denna kurs, tung som bly är den onekligen. Men nog skrivet om plugg, ikväll skall jag ut med marie och ullrika sen kanske sandra, sam och mange joinar. Det luktar vin i trevligt sällskap! Något mindre lyckat; Jag har slagit sönder min tå i min toalettdörr och den har antagit en annan färg än vad som kan kallas normala omständigheter. Aj!

image10


RSS 2.0